İGNELİ EPİLASYON
İğneli Epilasyon Nedir?
İğneli Epilasyon Nasıl Yapılır?
İğneli Epilasyon Cihazları Nelerdir?
İğneli Epilasyon İşlemi Kaç Dakika Sürer?
İğneli Epilasyon Herkese Uygulanabilir Mi?
İğneli Epilasyon Kalıcılığı Nasıl Sağlanır?
İğneli Epilasyon Yaptırdıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
İğneli Epilasyon Fiyatları Nelerdir?
İğneli Epilasyon Nedir?
Kıl, tüy derdine iğneli epilasyon ile %100 çözümlerle sizi kurtarmaya geldik. Ergenlikten sonra hormonal dengelerin değişmesiyle vücutta kadınlar göğüs büyümesi, erkeklerde boy uzama gibi gelişmeler olduğu gibi genel olarak cinsiyet fark etmeksizin vücuttaki tüylerde de bazı değişimler oluşuyor. Bir zamanlar vücutta neredeyse hiç görünmeyen tüyler ergenlikten sonra pire iken deve gibi görünmeye başlıyor. Her ne yaptıysa ağdaydı jiletti derken bir türlü tüy devri kapanmıyor. O halde size bir müjde verelim. Bundan sonra dev gibi görünen tüy gibi sorunlarınıza maksimum çözümlerle minimal hale getiriyoruz. Nasıl mı? Tabi birkaç tane çözüm yöntemimiz var. Ancak biz size ilk olarak epilasyonun bir çeşidi olan iğneli epilasyon ile yollarınızı karşılaştıralım dedik.
İğneli epilasyonda uygulama tekniği üzerinde titizlikle çalışılması gereken bir yöntemdir. Lazer cihazlarının göremediği tüyleri, ince steril iğne yardımıyla kıl köküne düşük akımlı elektrik uyarıları gönderilerek yapılan işlemdir. Bu işlem sayesinde her ay düzenli olarak çıkan kıl kökleri tahrip edilerek sonsuza kadar kurtulma imkanı verir. Özellikle uzun dönem epilasyon gerektiren yüz bölgesindeki tüylerden kısa sürede kurtulmayı sağlar. İşlemin seans periodları tüylerin çıkış süresine, yapısına, tüylerin rengine, yoğunluğuna cilt rengine göre belirlenir. Kişiye özel olan yumuşak iğne uçlarıyla yapılan işlemin ardından ciltte kabarıklıklar veya kızarıklıklar görülebilir. Bu kızarıklıkların oluşması olağandır.
İğneli Epilasyon Nasıl Yapılır?
İğneli epilasyon işlem öncesi mutlaka tüyün uygun olup olmadığı tespit edilir.
Uygulama yapılacak bölgenin mutlaka temiz olması gereklidir.
Her hastanın kendisine özel olarak açılmış iğne ucunun olması gereklidir.
Bu yöntemde, ince ve yumuşak bir iğneyle kıl folikülüne girilerek zayıf bir elektriksel akım uygulanır.
İğneyi çıkartmadan önce akım kesilir kıl folikülü tahrip olmuşsa kıl kolayca çıkar
Böylece kıl kökleri tahrip edilerek kalıcı bir çözüm sağlanır.
Ciltte hafif kabarıklıklar veya kızarıklıklar görülebilir.
Uygulama alanında kızarıklık, kabartı, bazen 1-2 gün süren küçük kabuklanma gözlenir
İğneli Epilasyon Cihazları Nelerdir?
İğneli epilasyon işleminde 2 tür cihaz kullanılabilir.
1-Gelvalik sistemi ile çalışan iğneli epilasyon cihazı: Gelvalik sistemi ile çalışan iğneli epilasyonda iğnenin ucundan kıl köklerine elektrik enerjisi verilerek yakma işlemi sağlanır.
2-Termolisis sistemi ile çalışan iğneli epilasyon cihazı: Termolisis sistemi ile çalışan iğneli epilasyonda iğnenin ucundan kıl köklerine titreşim verilerek yakma işlemi sağlanır.
İğneli Epilasyon İşlemi Kaç Dakika Sürer?
İğneli epilasyon işleminde süreç kıl yoğunluğuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Kol, bacak gibi bölgelerde zaman açısından dezavantaj sağlayabilir. İğneli epilasyon kıl köklerine tek tek atış yapıldığı için büyük bölgelerde çalışmak oldukça uzun sürecektir. İğneli epilasyon işlemi 5 dakika ile 2 saat arasında sürebilir.
İğneli Epilasyon Herkese Uygulanabilir Mi?
İğneli epilasyon her hastaya uygulanabilir. Ancak iğneli epilasyon uygulanacak bölgede herhangi bir yara ya da alerjik durum var ise iyileşmesi beklenir.
İğneli Epilasyon Kalıcılığı Nasıl Sağlanır?
Uygulamadan hemen %100 sonuç alma oranı düşüktür. Çünkü her kıl aktif üreme döneminde değildir. Aktif üreme dönemindeki kıllar daha kolaylıkla yok edilir. Yaygın varisli hastalara, kalp pili kullananlara, hamilelere, şeker hastalarına, aktif enfeksiyonu olanlara, kanserli vakalara, sedef hastalığı, vitiligo, köbnerizasyon gösteren deri hastalığı olanlara ve AIDS, frengi gibi bulaşıcı hastalığı olanlara iğneli epilasyon işlemi yapılamaz.
İğneli Epilasyon Yaptırdıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
Epilasyonu takip eden 24 saat içinde deriyi tahriş edebilecek parfüm, deodorant gibi kozmetik ürünlerinin sürülmemesi tavsiye edilir. Epilasyondan sonra ortalama 2-3 saat su değdirilmemeli ve cilt sıcak su ve kese ile tahriş edilmemelidir. Ilık su ve yumuşak bir sabunla uygulama alanı yıkanabilir. Enfeksiyon gelişmemesi için tedavi alanına antibiyotik içeren krem veya pomadların sürülmesi önerilir.